"Bleken we elkaar van vroeger te kennen!"

Mariet is een polio-patiënt, die zelfstandig met aanpassingen in het dorp Cadier en Keer woont. Eenmaal per week doet ze de grote wekelijkse boodschappen. Althans, dat is de bedoeling. Want eigenlijk heeft ze daar wel wat hulp bij nodig. “Boodschappen doen is best zwaar voor mij. En ik let goed op mijn uitgaven, dus ik ga naar verschillende winkels.” Ze lacht: “Ik vraag dus wel wat flexibiliteit van de vrijwilliger!” 

Gelijk geprobeerd

“Ik kende wehelpen.nl al. De website waar je je buurtgenoten om hulp kunt vragen. Via hen heb ik een paar keer iemand gevonden om samen boodschappen mee te doen. Erg fijn. En nu hoorde ik over hun app: Whapp. Ik heb het gelijk geprobeerd.”

Oude bekende

Ze klinkt tevreden. “Dat klopt. Ik kreeg al snel een reactie, maar dat bleek toch niet helemaal handig. Dus in goed overleg heb ik het systeem verder laten zoeken. Een paar dagen later reageerde er weer iemand. Grappig: we kennen elkaar van vroeger! Een afspraak was dus zo gemaakt, en we hebben ook nog wat herinneringen aan ons oude buurtje opgehaald. Ze gaat me helpen met de boodschappen.”

Doe ook mee!

Op de vraag of ze haar ervaring wil delen, reageert ze positief. “Weet je, hier in de buurt zijn meer vragen dan aanbieders. Dus hoe meer mensen lezen dat Whapp werkt en meedoen, hoe groter de kans dat je een match krijgt. Net als ik. Dus als je dit leest en nog geen account hebt: snel doen. Je maakt degene die jouw hulp nodig heeft een blij mens.”

{##}